Op 30 juni 2019 om 15.00 uur vindt het Amstel Zomer Concert plaats achter de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel.

Terug van het succesvolle World Music Festival geeft Accordeon Orkest MADE AMSTELVEEN nog één concert

Accordeondocent en dirigent Robert Baas neemt om de drie jaar zijn spelers van diverse muziekscholen in de buurt van Amstelveen mee op reis naar het grootste internationale accordeon evenement, het World Music Festival in Innsbruck. Het is een unieke ervaring om zo veel enthousiaste accordeonisten, orkesten en liefhebbers daar te ontmoeten, en het zijn er zo’n 10.000. Telkens weer verrast Robert Baas met nieuwe arrangementen, waar veel muzikaliteit en passie in zit. Volgens hem gaat het bij muziek maken om jong en oud in één orkest samen te laten spelen en hierbij de verschillende niveaus van alle spelers maximaal te benutten.

Accordeon Orkest MADE Amstelveen heeft in de voorbereiding aan het World Music Festival deelgenomen aan het door de Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica (NOVAM)  georganiseerde orkesten festival en behaalde daar een eerste prijs. Vooral het energieke samenspel sprak de jury enorm aan. In Innsbruck deed MADE mee in de aller hoogste categorie voor orkesten, en moest het opnemen tegen 27 van de beste orkesten uit heel Europa. Een 14e plaats is dan ook enorm goed.

Zondag 30 juni zal MADE natuurlijk de werken laten horen waar ze een heel jaar aan geoefend hebben, en ook muziek wat zij speciaal voor dit Amstel Zomer Concert hebben ingestudeerd. Tevens zal als speciale gast ook het Accordeon Ensemble Kwintetto spelen. Zij bestaan al zo’n 10 jaar en worden binnen het Nederlandse accordeon veld gezien als toonaangevend.

Het programma wat zondag gespeeld wordt is zeer veelzijdig van klassiek, tango, minimal music tot volksmuziek. Robert Baas: “Ik vind het mooi om accordeon op een veelzijdige manier te laten horen en mijn leerlingen met enthousiasme en muzikaliteit te zien spelen.”

 Programma:

 Accordeon Orkest MADE Amstelveen
-Brandenburgs concert No 3  (drie delen) –  J.S.Bach
-Orawa – W. Kilar
-Adios Nonino – A. Piazzolla

Accordeon kwartet Kwintetto
-Quetschkommoden Ouverture – P. Baranek
-Primavera Porteña – A. Piazzolla
-Happy Band – M. Galazyn

Accordeon Orkest MADE Amstelveen
-Palladio (eerst deel 2 dan deel 1)  – K. Jenkins

Mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.