In 2003 waren een aantal betrokken ondernemers het er over eens dat het een rijkdom is om in Ouderkerk aan de Amstel te wonen: Een dorp met een rijke historie, grote sociale betrokkenheid onder bewoners, winkeliers en ondernemers, heerlijke restaurants, wonen in een landelijk gebied en toch centraal gelegen.

Met deze mooie ingrediënten werd het idee geboren om een culinaire proeverij met gezellige muziek te organiseren: Het Amstel Zomer Festival. Ouderkerk aan de Amstel kon hiermee op de kaart gezet worden en met de eventuele opbrengsten hiervan konden andere activiteiten voor het dorp georganiseerd worden. Zo gezegd, zo gedaan, en Stichting Promotie Ouder-Amstel was een feit.

Het Amstel Zomer Festival werd voor het eerst georganiseerd in 2003 en werd mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren en een bijdrage van de gemeente. Maar niet in de laatste plaats, ook door de inzet van vele enthousiaste Ouderkerkers die vrijwillig een handje wilden helpen.

Opbrengsten
Met de opbrengsten van het Amstel Zomer Festival organiseren we jaarlijks andere activiteiten voor het dorp. Zo organiseren en financieren wij sinds 2007 de intocht van Sinterklaas. Naast de intocht organiseren wij ook het Amstel Winter Festival.

Bestuur
Het bestuur van Stichting Promotie Ouder-Amstel bestaat uit 10 leden:
Hans Out – voorzitter
Rients Okma – penningmeester
Robbert Mahler – secretaris
Frank van der Linden – sponsoren
Jan Selier- algemeen bestuurslid
Irene van Beek – horeca
Desley Douglas – algemeen bestuurslid
Fenna Mahler – website en sociale media